תקציר
הנתבע עזב דירה שכורה לפני סוף החוזה. בית הדין חייב את הנתבע בתשלום ארנונה על התקופה בה הוא היה חייב לשלמה.ב"ה, כז באדר תשפ"א
11 מרץ 2021
תיק מס' 80084
בעניין שבין
(להלן: התובע) לבין
(להלן: הנתבע)
הצדדים קבלו את הח"מ (להלן: ביה"ד) כבוררים הן לדין והן לפשרה, וחתמו על הסכם בוררות כנדרש. על פי הסכם הבוררות, בית הדין רשאי להכריע במחלוקות חלקים חלקים.
ביה"ד קיים דיון באמצעות זום בנוכחות הצדדים. לביה"ד הוגשו גם כמה מסמכים.
לפני כשבועיים, ביג באדר 25/02 הוצאנו פסק דין שהכריע במחלוקת שבין הצדדים. בעקבות פסק הדין הודיע התובע שבית הדין לא הכריע באחד הנושאים – תשלום הארנונה.
דיון והכרעה:
לאחר שבדקנו את הטענה מצאנו כי אכן נפלה טעות בפסק הדין:
1. הכרענו כי יש לקבל את טענות התובע במלואן. ובמקביל כתבנו כי הנתבע צריך לשלם 9,450 ₪ עבור ארנונה – בעוד שהתביעה על הארנונה הייתה כ-9,832 ₪.
2. כאמור, קיבלנו את טענות התובע במלואן. אך לא הכרענו בעניין החוב על דמי השכירות, שבו התובע תבע 9,450 ₪.
לשון אחרת – התכוונו לחייב 9,450 ₪ עבור דמי השכירות, ובמקום זה כתבנו שחיוב זה הוא עבור הארנונה. ואת החוב על הארנונה שכחנו לציין.
היות שלא הכרענו באחד מנושאי התביעה בפסק הדין הקודם, יש להשלימו [בהתאם לחוק הבוררות סעיף 24 (5), לפיו אחת מעילות הביטול לפסק דין היא שהבורר לא הכריע באחת המחלוקות שנמסרו להכרעתו].
התביעה של 9,832.73 ₪ על העדר תשלום ארנונה דינה להתקבל שכן היא מבוססת על מסמך רישמי של אגף השומה והגבייה של עיריית ירושלים מיום 23/7/2020 שהוגש לבית הדין. וכן יש לחייב על אי-תשלום דמי שכירות, מהטעמים שהוזכרו בפסק הדין הקודם.
החלטות:
הנתבע ישלם לתובע סך 9,832 ₪ עד לתאריך כח בניסן תשפ"א 10.4.2021.
סכום זה הוא בנוסף לסכומים שנפסקו לטובת התובע בפסק הדין הקודם.
פסק הדין ניתן ביום כז באדר תשפ"א, 11 במרץ 2021
והאמת והשלום אהבו
בזאת באנו על החתום
הרב ניר ורגון הרב אליעזר שנקולבסקי, אב"ד הרב ידידיה לביא
___________ ____________ ______________
###